SAM_4986

Sociálně terapeutické dílny

Handicap pro nás není překážka důležité je být v pohodičce. Jednu takovou Pohodičku najdete ve žlutém dlouhém domečku s modrým motýlem.

Dveře se otevírají každý všední den od 8.00 do 16.00. Můžete přijít vy  všichni, kterým už  bylo šestnáct a neradi sedíte sami doma.

V Pohodičce čekají kamarádští, školení a usměvaví osobní asistenti, kteří se snaží v rámci možností realizovat vaše přání a koníčky.

O čem naše Pohodička je? Vždycky ráno se všichni sejdeme u "kulatého stolu" Povíme si, co se nám přihodilo, koho jsme potkali, kdo zažil nějakou legraci, viděl hezký film... To je ale jenom na rozproudění. Každý také od rána ví, co bude dělat. Jestli půjde tkát do dílny - tkalcovské, šicí nabo keramické. Může uklízet okolo budovy, připravovat svačinu, dělat výrobky z vlny, textilu, tkané látky, učit se na počítači nebo si bude opakovat pravidla slušného chování - že je slušné pozdravit, poděkovat, naučí se telefonovat, nakupovat a další praktické dovednosti do života. Když jsme v Pohodičce celý den, můžeme si objednat i oběd. Pro ty z vás, kteří sami necestujete, můžeme zajet i charitním autem. Společně vytvoříme během dne spoustu krásných výrobků, z keramiky, vlny, tkané látky. Uvaříme jednoduchá jídla..., že to neumíte? Nevadí, učený z nebe nespadl, rádi a s trpělivostí se do to společně pustíme.

Pokud má být Pohodička pohodičkou, rádi dáme prostor vám i vašim nápadům, dovednostem a znalostem, které  můžete předat kamarádovi. Máte oblíbenou muziku - doneste ji.... potřebujete něco pomoci vyřešit - svěřte se..... chcete si zkusit něco nového a sami si netroufnete přijďte...

Spoustu věcí se svým zdravotním postižením dělat sami nemůžete, ale proč  nezkusit dělat věci, které určitě zvládnete, když ne sami, tedy s dopomocí asistentů v Pohodičce.