Aktuálně

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!
21. května 2019 Charita Česká republika

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Oslavíme 10 let Oblastní charity Rokycany
2. dubna 2019 Aktuálně

Oslavíme 10 let Oblastní charity Rokycany

Dne 6. 5. 2019 budou probíhat oslavy vzniku Oblastní charity Rokycany.  Všechny projekty budou otevřeny veřejnosti s cílem poděkování za dosavadní podporu jménem všech, kterým pomáhá. Oblastní charita bude upozorňovat na nouzi, jíž někteří lidé kolem nás trpí, na nepříznivou sociální situaci klientů, kteří hledají charitní pomoc a která pozitivně ovlivňuje životy lidí v našem nejbližším okolí.

Tříkrálová sbírka v Rokycanech
15. března 2019 Aktuálně

Tříkrálová sbírka v Rokycanech

Oblastní charita Rokycany děkuje všem  dárcům za důvěru ve sbírku, jejich finanční podporu,  štědrost a vlídné přijetí koledníků. Velké poděkování patří    koledníkům za jejich obětavou práci  a předání požehnání a úsměvů do všech domovů, jejichž dveře jim byly otevřeny. Zároveň děkujeme našim farnostem, obcím, městům a všem dobrovolníkům, kteří tímto pomáhají všem potřebným. Našim poděkováním vyjadřujeme vděčnost za poselství Tříkrálové  sbírky a přejeme všem  hodně Božího požehnání, lásky a klidu.