Putovní výstava
5. června 2015 Novinky

Putovní výstava

Charita putuje. Takový je název putovní výstavy, která předstauje činnost rokycanské charity. Postupně se koná v několika městech okresu. Zahájení celého cyklu výstav bylo 8. 5.  ve 14 hodin v Kulturním domě v Hrádku u Rokycan.

Následují výstavy v Radnicích, Stupně, ve Zbirohu, další města jsou zatím v jednání. Výstavy jsou určeny pro širokou veřejnost, ale vždy je možné dopředu domluvit zvláštní termín pro žáky škol. Mohou se seznámit blíže s jednotlivými službami – formou besedy, mladší ročníky si mohou zkusit tkaní na různých tkalcovských stavech, tak jak to zvládají klienti sociálně terapeutických dílen.
Cílem výstavy je nabídnout informace. Třeba lidé nepotřebují v této době žádnou naši službu a to je jen dobře. Ale může ji potřebovat sousedka, která k nám už nedojde nebo se změní situace v rodině ze dne na den.
 
Rokycanská charita pomáhá seniorům, lidem se zdravotním postižením a lidem, kteří jsou mladí a zdraví, ale ocitnou se v těžké životní situaci. Rokycanská charita, často ve spolupráci se sociálním odborem Okresního úřadu v Rokycanech, nabízí pomocnou ruku a naději.

Pozvánka ke stažení zde.